keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Savulohi-perunalaatikko

Arabian uuni-kokki vuoka 2 l

800g perunoita
1 sipuli
½ lämminsavulohifileestä
2 tl kapriksia

4 dl täysmaitoa
1 dl kermaa
3 munaa
½ suolaa
muutama pyöräytys mustapippuria


  1. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi monitoimikoneella. Hienonna tai suikaloi kuorittu sipuli. Lado voidellun uunivuoan pohjalle puolet perunaviipaleista. Levitä päälle puolet sipulista, kalasuikaleet ja kaprikset. Lado päälle loput perunoista ja sipulista.
  2. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Lisää pinnalle rasvanokareet. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Laatikko on kypsä kun munamaito on täysin hyytynyt ja perunaviipaleet ovat pehmeitä.
  3. Anna laatikon vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa lisäksi etikkapunajuuria, maustekurkkuja ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti