sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Broileri-riisi vuoka (3 l uunivuoka)





1 tl paprikajauhetta
½ tl cayennepippuria
2 tl oreganoa

800g broilerinrintaleikkeitä (miedosti suolattu)

dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 pss (450g) spicy canju wok vihanneksia
1 prk tomaattimurskaa (500 g)
7 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl riisiä (risotto)

Mittaa kuivan uunivuoan (tilavuus n. 3 l) pohjalle muut mausteet paitsi suola. Sekoita mausteet. Pyöritä broilerileike huolimattomasti mausteissa ja siirrä lautaselle odottamaan muita maustettuja leikkeitä. Tarkastele lautasella olevia leikkeittä, että ovat suunnilleen kaikkialta kohdilta maustettu, pyörittellle lautasella keskenään tasamausteiseksi. Kaikkea mausteseosta ei ole välttämätöntä käyttää broilereihin.

Kaada vuokaan mausterippeiden päällle riisi, tomaatit ja tomaattimurska, wok vihannekset, nesteet ja suola, sekoita ja nosta maustetut broilerinleikkeet riisin päälle.

Nosta vuoka 200-asteisen uunin alatasolle. Kypsennä noin tunti ja tarjoile broileri-riisivuoka lämpimänä ranskankermanokareen, tsasikin tms kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti