sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Levytäytekakku 40 hlöä tai pikkusydän 10 hlöä täytekakku (18,5 cm sydänvuoka)





Yksi pohjalevy ja täyte riittää hyvin yhteen sydänirtovuoka (18,5 cm) täyekakkuun (3 kerrosta).

Jos teet levyn kolminkertaisena ja täytteen 2 kertaisena saat 40 hlö levykakun:








Pohja (1 levy):
4 munaa
1 dl tomusokeria
1 dl hienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoa
¾ dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa puhtaassa kulhossa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää varovasti munavaahtoon.
Kaada taikina uunipelille leivinpaperin päälle ja tasoita pinta.
Paista 220-asteisen uunin keskitasolla n. 6-8 min.
Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna 
jäähtyä.

10 hlön sydänkakku yhdestä levystä: Leikkaa jäähtyneestä levystä sydämen kärki kulmaa kohti, pohja sydän, päällisesksi tuleva sydän vastakkaisesta kulmasta ja kakkua kootesssa loppu jämäpaloista kootaan keskimmäinen kerros.

Täyte 1 sydänkakku tai 1 väli levytäytekakussa:
5 liivatetta
600-800g mansikkasurvosta
sokeria
200g turkkilaista jogurttia
(1 dl kermavaahtoa)


Kermavaahto:
5 dl kermaa
5 rkl tomusokeria


kostutukseen omenamehua suoraan hanapussista, oman arvion mukaan


Ei mennyt kun Strömsöössä tuon peuran teko:

Sokerimassan saa pehmennetyksi, kun sitä käyttää muutaman sekunnin  mikrossa.


Tämä tehty video opasteen mukaan: How to make a cute fawn cake topper










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti