perjantai 13. lokakuuta 2017

Lohiperunalaatikko

LOHIPERUNALAATIKKO  vuoka 30cm*40cm*7cm


2,5 kg jauhoista perunaa
700 g lohifilee
3 isoa sipulia
(2 nippua tuoretta, tuuheaa tilliä)
5 munaa
7 dl kermaa
4 dl maitoa
korppujauhoja 
n. 1,5 tl suolaa ja mustapippuria ja sitruunapippuria
voita

1. Voitele iso uunivuoka huolellisesti voilla ja laita pieniä voinokareita pohjalle. 
2. Kuori ja viipaloi perunat noin 2 mm viipaleiksi monitoimikoneessa. Älä tee liian ohuita siivuja, ettei laatikkoruoka liisteröidy. Laita perunaviipaleet kylmään veteen. Kaada vesi pois vasta, kun alat koota laatikkoruokaa.
3. Kuori ja viipaloi perunat noin 2 mm viipaleiksi monitoimikoneessa.
4. Viipaloi nahkaa vasten lohifilee terävällä veitsellä noin 1 cm vahvuisiksi viipaleiksi ilman että nahka tulee mukaan, ei tarvitse tehdä mitään ohutta siivua.
(5. Pilko molemmat tilliniput omiin kasoihinsa hienoksi hakkelukseksi.)
6. Lado 2-3 perunaviipaleen vahvuinen perunakerros vuokaan. Mausta koko kerros varovaisesti suolalla ja pippurilla.
7. Lisää puolet sipuleista tasaisesti perunakerroksen päälle.
(8. Ota toinen tillikasoista ja ripottele sipulikerroksen pinnalle.)
9. Lado lohipalat vieri viereen tillikerroksen päälle. Koko kerros pitäisi peittyä lohella. Lisää varovaisesti suolaa ja pippuria kalakerroksen päälle.
(10. Ripottele toinen tillikasoista lohikerroksen päälle.)
11. Lado loput sipuliseoksesta tillikerroksen päälle, ei tarvitse maustaa.
12. Lisää  loput perunaviipaleet sipulien päälle. 
13. Sekoita munat, maito ja kerma munamaidoksi ja mausta hyvin suolalla ja pippurilla. Maista munamaitoa maustamisen jälkeen ja lisää riittävä määrä suolaa ja pippuria. Munamaidon tulee maistua sopivasti suolalle, sillä peruna imee hyvin paljon suolan makua.
14. Kaada munamaito tasaisesti joka puolelle vuokaa, perunoiden päälle. Mausta varovaisesti suolalla ja pippurilla.
15. Lisää  korppujauhoja ohueksi kerrokseksi perunakerroksen pinnalle ja laita joka puolelle pienenpieniä voikuutioita.
17. Paista 200 asteessa reilu tunti, uunin toiseksi alimmalla tasolla.  Perunoiden tulee olla täysin pehmeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti