Aineet:
0.5 dl öljyä
1.25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja/maissijauhoja (jos vj ei käy)
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Lisäksi:
Lisäksi:
n. 50-100 g voita
n. 1 dl sokeria
n. 1-2 tl kanelia
Ohje:
Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja
lisää nesteiden joukkoon. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.
lisää nesteiden joukkoon. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.
Öljyä donitsipelti kevyesti. Laita taikina vaikkapa tukevaan pakastepussiin, leikkaan
kulmaan pieni reikä ja pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin
puoleenväliin asti.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 6-7 min.
Seuraa donitseja, äläkä kypsennä niitä liikaa. Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä.
Seuraa donitseja, äläkä kypsennä niitä liikaa. Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä.
Sekoita kaneli ja sokeri keskenään. Jos haluat erittäin kosteat ja maukkaat donitsit, sulata niitä varten 100 g voita. Dippaa donitsit kuumaan voihin heti uunista oton jälkeen n. sekunnin ajan. Lusikoi donitsin päälle sokeri-kaneliseosta joka puolella. Jäähdytä hetki ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti