lauantai 20. toukokuuta 2017

Uunipellillinen omena/mustikka/raparperipiirakkaa

MURUSEOS POHJAAN PIIRAKAN PINNALLE
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniliinisokeria
250 g sulatettua rasvaa

tee näistä murumainenenseos

POHJA
Ota n. 3/4 murumaisesta taikinasta, siihen lisätään
2-4 dl piimää
1 muna

Sekoita ja levitä notkeahko taikina uunipellille leivinpaperin päälle

TÄYTE POHJAN PÄÄLLE
2 tlk rahkaa
1½- 2dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniliinisokeria
½-1 sitruunan mehu

Levitä täyte pohjan päälle ja sitten täytteen päälle omenalohkoja (4-8 omenaa tai marjoja tai raparperiä)

Omenalohkojen päälle ripotellaan loput muruseoksesta.

Paistetaan 200 asteessa n 25-30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti