PUOLIKAS VANILJATANKOA | ||
5 dl | kuohukermaa | |
1,5 dl | kevytmaitoa | |
6 | keltuaista | |
0,75 dl | sokeria | |
PINNALLE | ||
hienoa ruokokidesokeria |
- Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa.
- Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
- Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.
- Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
- Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
- Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 - 25 min. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
- Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella. Ks. myös vinkki.
- Laita annosvuokien pohjalle ensin tuoreesta, kypsästä mangosta leikattuja kuutioita n. ½ dl / annos. Jatka sen jälkeen yllä olevan ohjeen mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti