sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Spagettimuffinit




3dlMakaronia tai spagettia (n. 5 dl kypsänä) ks esim savusiikapasta
1dlaurinkokuivattua tomaattia öljyssä
(1iso punasipuli) ei jos käytät edellisen pvn savusiikapastaa
3tyynyäpakastepinaattia sulana
5cmchilipaprikaa tai 1 tl chilijauhetta
1rklbasilikaa tai 1 rku tuoretta basilikaa
1½-3dlvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlyrtti- tai valkosipulisuolaa
100gmozzarella-juustoraastetta
0,5dlfeta- tai salaattijuustokuutioita 
dlranskankermaa (150 g)
3munaa
150gvoita tai margariinia

Valmistusohje

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 7 min), valuta kylmällä vedellä lävikössä. 

Silppua sipuli pieneksi ja paista se pannulla hienonnetun tai pakastepinaatin kanssa, mausta silputulla chilillä tai chilijauheella ja silputulla tuoreella tai kuivatulla basilikalla.

Sekoita isossa kulhossa jauhoihin leivinjauhe ja suola sekä fetajuustokuutiot ja juustoraaste. Lisää ranskankerma, sulatettu voi tai margariini, jäähtynyt paistettu pinaatti-sipuli-mausteseos, keitetty valutettu pasta ja rakenne rikotut munat. Sekoita tasaiseksi. 

Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.


Nauti kuumina sellaisenaan, punasipuli kukkien tai raikkaan salaatin tai keiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti