2,5 dl vettä tai vaniljakastiketta
0,75 dl sokeria
1 pussi kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl kardemummaa
3 tl vaniljasokeria
5-6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai voita
0,5 dl öljyä tai voita
erikoishienoa sokeria
50 g voita
pinnalle erikoishienoa sokeria ja sulatettua voita
Lämmitä neste (kuivahiivan käytössä suositellaan 42 astetta). Sekoita kuivahiiva pieneen
määrään jauhoja, ja sekoita ne sekä sokerit, kardemumma ja suola lämpimään nesteeseen.
Sen jälkeen sekoita loput jauhot sekä pehmeä voi taikinaan. Vaivaa taikina
hyvin, ja annan kohota n ½ h.
Kun taikina on kohonnut, jaa taikina 12 osaan.
Pyöritä palat ohuiksi tangoiksi, ja tee niistä solmuja. Kohota solmupullia
vielä puolen tunnin ajan.
Paista pullia 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Voitele kuumat pullat sulalla voilla, ja
kieritä pullat sokerissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti