Seeprahyydykekakku
24 cm irtopohjavuoka, jonka pohja
vuorataan leivinpaperilla ja
laidat voidellaan öljyllä +
tomusokeri
Pohja
16 kpl dominokeksejä murskataan
50 g sulatettu voi/margariinia + suola
Täytevaahto, joka puolitetaan
25 dl kermaa vatkattuna
700 g turkkilaista jogurttia
½ dl sokeria (pojista näin hyvä,
mutta mun makuun saisi olla 1 dl)
Valkosuklaatäyte
½ täytevaahdosta
120 g valkosuklaata
½ dl vettä
2 liivatetta
Tumma suklaatäyte
½ täytevaahdosta
100 g tummaa suklaata tai ganachea
¾ dl vettä
2 liivatetta
Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää jogurtti. Jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan.
Laita kummankin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Paloittele tumma suklaa ja valkosuklaa eri kuppeihin ja sulata molemmat mikrossa miedolla lämmöllä.
Kuumenna täytteiden vedet kiehuvaksi. Sulata molempiin liivatteet.
Valmista ensin vaalea täyte, niin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos.
Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä noin desilitra kerrallaan. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti