perjantai 9. tammikuuta 2015

Karamellipossua ja nuudelia


4 annosta

Karamellikastike (ensi kerralla laitan vain puolet tästä määrästä)
2 dl       ruokosokeria (vähempikin riittäisi)
2 dl       vettä
1/4        lihaliemikuutiota
2 rkl     soijakastiketta
2 rkl     riisiviinietikkaa
loraus   osterikastiketta

400 g     possua suikaloituna
              rypsiöljyä
 loput    lihaliemikuutiosta       

½ l        herkkutatteja kuutioina   
1 tl        inkivääriä raastettuna
1           punainen chili pieniksi pilkottuna
             (seesamiöljyä, sitruunaruohotahnaa)
             suolaa?

2          porkkanaa kuorimaveitsellä lastuiksi vedeltyinä
            sokeriherneitä, palkoja tai maissi-herne-paprikaa
            tuoretta korianteria

350-400 g munanuudeleita         

  1. Laita ensin karamellikastikkeen ainekset kattilaan ja anna porista siirappimaiseksi.
  2. Ruskista liha kuumalla pannulla öljyssä.
  3. Lisää 1/4 lihaliemi, kun lihat hyvin ruskistuneet. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 min. Sekoittele välillä.
  4. Kuori porkkanat ja vetele ne lastuiksi.
  5. Pilko chili ja raasta inkivääri.
  6. Laita nuudelien keittovesi kiehumaan.
  7. Kun lihat ovat kypsät, siirrä ne lautaselle ja paista sienet pannussa.
  8. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  9. Laita lihat takaisin pannuun ja porkkanat, chili ja inkivääri.
  10. Sekoita joukkoon keitetyt nuudelit, karamellikastike (jos haluat tosi hottia niin tässä vaiheessä vasta chili ja inkiväärikin).
  11. Koristele hienonnetulla korianterilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti