keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kinder-piirakka



KINDERPIIRAKKA
Tästä ohjeesta tulee uunipellillinen piirakkaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen


POHJA
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g margariinia tai voita sulatettuna
4 munaa

VOIKREEMI
150 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista)

KUORRUTUS
200-300 g Fazerin sinistä suklaata
noin 30-50 g valkosuklaata 

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Lisää kiehuva vesi ja sulatettu margariini  jauhoseokseen vuorotellen.
Sekoita nuolijalla ja lisää lopuksi munat taikinaan yksitellen.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai hieman alempana, noin 30-35 minuuttia. 
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen voikreemin laittamista.

Voikreemin teko:  Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi 5-10 min. (Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki . Anna kreemin kovettua esimerkiksi jääkaapissa jonkin aikaa, jotta sula suklaa ei sekoitu voikreemin joukkoon. Varo kuitenkin jäädyttämästä liian kauaa pakastimessa, sillä silloin suklaan levittäminen ei onnistu kun suklaa jäätyy heti kreemin pinnalle.

Kun kreemi on kylmää / hiukan kohmeloista ja levitetty piirakkapohjan päälle, sulata maitosuklaa ja kaada pienissä erissä kreemin päälle ja levitä suht nopeasti, ennenkuin kreemi alkaa sekoittua suklaaseen tai suklaa jähmettyy. Sulata valkosuklaa mikrossa. Valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle. Marmorikuvion saat vetämällä esimerkiksi sukkapuikon päällä raitoja vielä sulaan suklaaseen.

Piirakan pystyy myös pakastamaan, mutta kannattaa leikata terävällä veitsellä jo hiukan pakkasessa jähmettynyt piirakka  sopivan kokoisiksi paloiksi, jäätyneenä kuorrutus halkeilee jos sitten vasta leikkaa.